vrijdag 13 januari 2012

Love is in the air...

Heeheeee, lieve bloggertjes,

Deze week gingen we cupcakes bakken, ze zijn heerlijk geworden! We gingen onze zogenaamde ‘liefdescupcakes’ maken. Cupcakes zijn al lang niet meer de eenvoudige cakejes die ze ooit geweest zijn. Tegenwoordig zijn ze in alle vormen en maten verkrijgbaar, als ontbijt, bij de thee, als lunch en als toetje. Je hebt cupcakes met pindakaas en witte hagelslag, cupcakes met sambal en knakworstjes, cupcakes met roomkaas en gerookte zalm, cupcakes met gele vla en vruchtjes, maar ook piratencupcakes, sneeuwpopcupcakes, moederdagcupcakes, enzovoort… Maar wij gingen de lovely ‘Love is in the air- cupcakes’ maken. Hier het recept voor als jij ook een keer deze liefdescupcakes wil maken voor je lover, je moeder of je vriendinnen.


Dit heb je nodig:
185 gram margarine, op kamertemperatuur
185 gram fijne witte basterdsuiker
2 eetlepels melk
2 grote eieren, op kamertemperatuur
185 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Versiering:
100 gram poedersuiker, gezeefd
2 eetlepels melk
Rode voedingskleurstof
6 eetlepels poedersuiker voor de topping


Extra nodig:
Papieren cakecupjes
Muffin bakvorm
Mixer
Hartvorm van stevig papier
Zeefje

 

1. Verwarm de oven voor op 175°C. zet de papieren vormpjes in de muffin bakvorm.
2. Klop de margarine, suiker en melk tot een lichte luchtige massa. De suiker moet grotendeels zijn opgelost.
3. Klop de eieren schuimig. Meng dit vervolgens goed met het boter-suiker mengsel. Voeg het meel, bakpoeder, vanillesuiker toe en schep er luchtig doorheen.
4. Vul de papieren cups voor driekwart met het beslag. Bak de cakejes in 20 minuten gaar. Haal de cakes uit de vorm en laat ze in het papier afkoelen op een rooster.
5. Maak intussen het glazuur; doe de poedersuiker in een kom en roer er beetje bij beetje de melk door tot je een glanzend stevig papje krijgt.
6. Voeg al roerend druppels rode kleurstof toe tot je de gewenste kleur bereikt hebt. Besmeer de afgekoelde cakejes met het glazuur en laat het glazuur drogen.
7. Knip ondertussen een hartje uit een stevig stukje papier. Leg het papieren hart in het midden van de cupcake en bepoeder het voorzichtig met de poedersuiker, met behulp van het zeefje. Haal het hart voorzichtig weg en herhaal dit met de andere cupcakes.
We hopen dat ze bij jullie net zo lekker als bij ons! Eet smakelijk!

The Little Misses
Kus kus ♥





Geen opmerkingen:

Een reactie posten